ORDFÖRANDE HAR ORDET

Maj 2019

08.05.2019

Att beslutade aktiviteter inte blir av beror som regel på att man inte har bestämda tidsramar och ansvarsfördelning. När det gäller ansvarsfördelning känner jag mig delansvarig. Det är ordförandes uppgift att leda och fördela arbetet i styrelsen. Det är naturligtvis en balansgång. Är man med och petar i allt för många detaljer finns alltid risken...

April 2019

14.04.2019

Jag beklagar uppriktigt att min spalt har blivit kraftigt försenad. O andra sidan gör det mig lite glad att det blir uppmärksammat. Det finns alltså medlemmar där ute som faktiskt läser min spalt. Ett förhållande som jag var medveten om redan från början och som jag också påpekade i mitt första litterära försök, att det är som jag då påpekade,...

Februari 2019

24.02.2019

Nu har ett år gått igen, och ett nytt väntar oss med nya utmaningar. Det skrev jag förra året också, och jag fick rätt då med.

Januari 2019

16.01.2019

God fortsättning på det nya året, ett år av nya förväntningar, händelser m.m. när jag ser tillbaka på det gångna året, och för all del, min mandattid kan jag konstatera att jag gjort en del nya erfarenheter. Alla erfarenheter har inte varit positiva t.ex. den avhopparkultur som har funnits i styrelsen de senaste 5-6 åren. Det personliga ansvaret...

November 2018

23.11.2018

Vi lär så länge vi lever (förhoppningsvis). Tyvärr har intresset för att lära sig varit ganska lågt inom föreningen. Jag hade en tanke om att hästars kommunikation och beteende och hur vi rider och tränar med sikte på hållbarhet och friska och lyckliga hästar skulle vara intressant. Men där hade jag fel. Vi får under nästa år fundera på vad...

Oktober 2018

19.10.2018

Nu är det höst enligt almanackan, men vädret har hittills varit mer sensommarlikt. Vi får hoppas att vi inte får betala för den varma sommaren med en sträng vinter.

September 2018

17.09.2018

Ett stort tack till alla funktionärer som gjorde klubbmästerskapen till en lyckad tävling. Ett stort Grattis också till alla nya klubbmästare och alla övriga tävlande oavsett placering.

Augusti 2018

01.08.2018

Vi har haft och har fortfarande en fantastisk sommar - åtminstone för "badjävlarna", men för bönder och oss hästägare och andra ägare till betande djur har sommaren varit riktigt eländig. Foderbrist, betesmarker ibland nedbetade till rötterna och köbildning till slakterierna.

Juni 2018

14.06.2018

Nog ordat om tävlingar. Jag får säkert anledning att återkomma i ämnet, men nu är det sommar. Vi har nog haft sommar i drygt 6 veckor. Skönt med sol och värme, men tyvärr torrt. Jag ber om regn varje kväll, annars kan det bli problem med fodertillgången till hösten. På SM i Habo 1984 träffade jag en kille som gick...