Rapport Hallstavik Unga ryttare

25.08.2017

Med syfte att göra westernridningen mer synlig bland unga ryttare och genom samarbete med ridskolor göra westernridningen tillgänglig även för unga utan egen häst drfiver WRAS projekt " Unga westernryttare på ridskolan".

På programmet stod bl.a clinic med Carina Stridh från Ockelbo Ridklubb .Med sig hade hon sin egen quarter , Gators Sonny Dee,med vilken hon vann SM-guld i Western Pleasure 2015. Carina började med att visa markarbete från grunden med en av ridskolans hästar .Detta med avsikt att visa att alla hästar kan "westerntränas" dvs genom tryck och eftergift och i samförstånd. Hon visade också elegant hur man etablerar sitt ledarskap gentemot hästen. Därefter visade Carina ridmoment från olika westerngrenar på sin egen häst varefter det fanns möjlighet att sitta upp på Sonny och få en känsla för hur den utbildade westernhästen arbetar.

På söndagen var ungdomsryttarna inbjudna till ridclinic för Anna Jonson och ett dussintal intresserade deltog på egen häst eller på häst från ridskolan. Under ett tvåtimmarspass blev de invigda i westernridningens principer med Lasse som "kommentator". Lasse påpekade också att det egentligen inte finns anledning att kategorisera ridning då det till syvende och sist går ut på samma sak. En häst ,en ryttare och utrustning som kan se lite olika ut.

Nöjda, glada och lite svettiga ungdomsryttare från Hallstaviks ridskola deklarerade att de såg fram emot en fortsättning , Både Anna och Carina ska göra återbesök under hösten och om intresse finns ska westernlektionsridning startas upp.

En lyckad introduktion till westernridning på Hallstaviks Ridskola tycker Lena Andersson

Lördagen den 19/8 inleddes ett samarbete mellan WRU och Hallstaviks ridskola . WRAS/WRU representerades av vår eminente ordförande , Lasse Jonson, med dotter Anna som skulle ha en ridclinic under söndagen. Ridskolans representant var Lotta Skoglund, ridskolechef.