April 2018

04.04.2018

Tävlingar. Ett intressant ämne som jag tänker kåsera lite grann över de närmaste månaderna.

Som ni vet, eller kanske inte, är WRAS med tillhörande medlemsföreningar i grunden en tävlingsorganisation. I förbundsstadgarna §1, står det bl.a. att vi skall stödja tävlingar på nationell och internationell nivå. För att en tävling ska komma till stånd måste två kriterier vara uppfyllda.

För det första att det finns tävlande, minst 3 st. Ja men det är väl självklart, kan jag höra någon av er läsare utbrista. Nja, med tanke på det sjunkande antalet anmälningar under förra året, vet jag inte om det är så självklart för alla. Ska vi då tvinga våra medlemmar att tävla? Naturligtvis inte, men det är ändå värt att tänka på. Få tävlande ger dålig ekonomi och föreningen kan bli tvungen att avstå från att arrangera fler tävlingar av ekonomiska skäl. Många tävlande ger 'klirr' i kassan och möjlighet för föreningen att ordna fler tävlingar, träningar och andra roliga aktiviteter för medlemmarna.

För det andra krävs en organisation. Det behövs en domare, domarsekreterare, ett sekretariat, några som hjälper till på banan och några som springer och delar ut priser, bl.a. Det kan också vara bra med en servering för att hålla liv i publik, tävlingar och funktionärer och några andra som kan vara behjälpliga med div. sysslor.

Om något av ovanstående kriterier inte är på plats, bli det ingen tävling.

Nästa 'Ordförande har ordet' kommer jag att skriva lite grann om anläggningar, underlag m.m, det vill säga inramningen av tävlingen.

Det var allt för den här gången och jag önskar alla som ska tävla på Blueberry Cup Lycka Till.

Lasse.